onsdag 9 december 2009

Tacksam i Kristus

Hej syskon!

Nu är jag hemma, men jag är fortfarande svag och behöver mycket hjälp ifrån hemvården och hemtjänsten som kommer 3-4 gånger om dagen. Gunilla är ju ett väldigt stöd, och ger mycket kärlek och styrka. Vi behöver era böner efter att vi varit ifrån varandra i 225 dagar, för att kunna vara och jobba tillsammans i familjen och i Guds rike. Mina speciella behov just nu är helande av händerna och synen. Det finns bara några sår kvar, och huden är i en läkningsprocess.

Jag har kontakt med en hel del syskon, och jag är så glad för all omsorg jag fått från er alla, och för alla goda rapporter jag får. Era besök, e-post, kort, SMS, osv har varit till stor uppmuntran. Jag är så tacksam för alla böner från Sverige och hela världen! I Uddevalla har det gjort mycket för att ena Kristi kropp. Man vet aldrig när jag kommer tillbaka i full styrka, men vi fortsätter att be att mina sår skall läkas med hast. Jag hoppas på att komma in i loppet igen så småningom.

Jag går på en del ledarsamlingar och offentliga möten i församlingen, särskilt söndagsförmiddagar. Det kommer att bli många kära och känslosamma återträffar, liknande det första söndagsförmiddagsmötet på fars dag på Fristaden i Uddevalla. Vår goda vän, Paul Forsén, undervisade om ”Gud som vår pappa”, och på slutet, bad Janne Sääf mig att dela någonting. Jag sade: ”Församlingen är en familj och behöver ett ledarskap. Ledarna är fäderna för familjen, och de kan inte tvinga deras auktoritet på församlingen, men i det långa loppet, kan de få förtroende som fäder, rådgivare, uppmuntrare, coach, osv.” Jag bad de äldste att gå ut i församlingen och ge alla som vill en faderlig välsignelse. En stor del av dessa som blev välsignade började gråta. Det första mötet jag var på var på vissa sätt svårt för mig, men på många andra sätt, en stor välsignelse, och denna resa har rört hjärtan på så många av våra syskon.

Resan till Kenya, ledd av Janne och Gunilla, betydde mycket för ungdomsteamet. Det är fantastiskt hur våra syskon i Afrika lever och arbetar för Herren, och det var rörande att se bilderna på teamet när de jobbade ute i Nairobis slumområden.

Nu ser vi framemot julens högtid, då vi träffas i familjen och inbjuder andra.

Många tack för alla böner och gåvor!

Tacksam i Kristus
Håkan

16 kommentarer:

  1. Vi glädjs med er i alla framgångar och ber om fler...
    Var inte på mötet där du pratade om fäderna i församlingen, men instämmer helt.
    Håkan, du är inte fader åt de i Fristaden, utan för många fler.

    Vi älskar er.
    Fam Blessed

    SvaraRadera
  2. Tänk att du nu skriver själv på bloggen, Håkan. Det är väl något fantastiskt ändå! Vi ber att Jesus är med dig och familjen på ett märkbart och underbart vis. Så sker också, men bönen fortsätter. Jag tror att Gud vänder detta till något fantastiskt för Guds rike i vår stad mm. Må Gud svara på alla dina böner. Guds välsignelse i fullt mått! Fam T+M Karlsson

    SvaraRadera
  3. Tack för hälsningen på bloggen Håkan. Vi ber för dig och Gunilla att ni ska få mycket glädje i vardagen trots alla hinder som kanske finns där. Herrens nåd är ny varje morgon, kramar Ewa-Marie & Markus

    SvaraRadera
  4. Vad härligt att du skriver själv nu! Ja, det känns så gott att se dig på första raden igen, då är det som det ska va!:) Men vi fortsätter be tills fullt upprättelseunder sker!

    Kram Lotta Willén

    SvaraRadera
  5. Håkan, vad härligt att se ditt första inlägg på bloggen. Det gläds vi över! Vi längtar också till den dag du kommer upp till Dalsland igen och vi vet att den dagen kommer.
    Välsignelse i mängd!

    SvaraRadera
  6. Det är så härligt att följa dina framsteg !!
    Gud är med i allt !!!
    Varma tankar från Agneta i Övertorneå

    SvaraRadera
  7. Vad underbart att få ett inlägg från dig,Håkan !
    Vi fortsätter att följa er i tankar och
    förböner. att ni ska få all himmelsk hjälp
    och stöd i vardagen.
    Och att ni ska få njuta tillsammans med eran
    familj i julhelgen. Och så kommer ett
    Nytt År med nya möjligheter.
    Ingrid och Dan-Jakob

    SvaraRadera
  8. Tack för hälsningen Håkan! Fantastiskt att du är på G på bloggen nu. Halleluja, prisad vare Gud. Varje nytt steg är en glädje för oss alla.
    Önskar dej och familjen allt gott,
    välsignelsehälsningar från Ånefjordarna

    SvaraRadera
  9. Så skönt att läsa din egen hälsning, Håkan! Vi är många runt om i världen som följt Gunillas, Jannes och alla andras inlägg i denna blogg med stort intresse, men det är ngt särskilt att läsa dina egna, eget formulerade ord! Härligt! Människor runt hela världen ber för dig, Gunilla och familjen ... ber om fullt återställande och återupprättelse! Vi alla ser fram emot den dagen då vi igen får se dig "live"!!!
    Hälsningar Lennart & Birgitta Fjell

    SvaraRadera
  10. Glädjs med dig,familj,släkt,vänner och Er älskade församling. Det är svårt att ta in att för lite mer än 225 dagar sedan så svävade alla mellan hopp & förtvivlan. Och nu skriver du ner dina egna ord och tankar. Men med tanke på vad det är för tid, igår Lucia och snart Julhelgen med sitt fina budskap så kommer verkligen ljuset tillbaka. Vi gläds med alla Er och ser att det finns en kraft som gör gott. Julhälsningar från Familjen Appelskog

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Sedan i mars du funnits med i våra förböner och att nu kunna läsa vad du själv skriver på bloggen är helt underbart! Min fru och jag var och besökte dig vid allhelgonahelgen och då pratade du om en önskan att vara med på höstens TRPO-träff på Ribbingebäck – nu gick det inte ännu med alla behandlingar du fortsatt genomgår. Men du är fortsatt vi våra böner. Och vi delar glädjen med er som familj och församling över vad Gud upp till nu har gjort! Det är verkligen mirakler – och vi förväntar fortsatt flera så att du Håkan återfår styrkan och kraften! Och gå vidare med allt du är ämnad och kallad till. Gud som börjat det goda verket ska fullborda det!
    Harry och Gun-Britt

    SvaraRadera
  12. Hej Håkan och Gunilla. Underbart att höra hälsningen från dig Håkan. Eva och jag tillsammans med församlingen Korskyrkan i Alingsås har följt er från den dag det brann. vi står fortfarande kvar runt er med våra böner, om att allt skall helas och upprättas, att dina sår skall läkas med hast. Vi ber för dig Gunilla om din styrka att fortsätta att böra. Vi gläder oss med framstegen och prisar Herren för mirkalerna han gör med er. vi ser verkligen fram emot den dag du kommer in på loppet igen. Den dagen kommer.
    Hälsningar i Jesu underbara namn.
    Hans och Eva Marklund

    SvaraRadera
  13. Håkan & Gunilla, ni finns ofta i våra tankar och böner. De tider vi är på väg in i är väldigt speciella. Ni behövs mer än någonsin, och vi är så tacksamma att Gud håller sin hand över era liv. Önskar er allt gott och mycket helande.

    Många kramar från Magnus & Terése

    SvaraRadera
  14. Kära Håkan! Känner dig ju inte, men har följt bloggen så gott som dagligen. Härligt att du kommit så här pass långt, nu är målsnöret inom räckhåll!
    Må ni få en fin, vilsam jul tillsammans. Tänk vilka otroliga framsteg du gjort, helt fantastiskt! Önskar Er alla en riktigt God Jul!
    Guds rikaste välsignelse till dig och din familj!

    SvaraRadera
  15. Hej Håkan!
    Har följt din vandring i den här speciella dalen på avstånd, från Uppsala, Delhi och Kolkata. Härligt att läsa dina egna ord!Fortsätter att be för dig och er. Önskar dig och Familjen en underbar Jul fylld av glädje och frid!
    Stor Kram från Näbban m familj

    SvaraRadera
  16. Det är fantastiskt Håkan att läsa hur det går för dig, blev jätteglad när jag såg att du skrivit.. Underbart att du är hemma igen, hoppas vi kan hälsa på dig framöver då vi är i uddevalla..
    Många kramar från Ester o Mauno i Storvik, fortsätter att be för både dig och Gunilla =)

    SvaraRadera