fredag 12 juni 2009

Mysdag med pappa

Mamma sa att jag kvittrade i telefon när jag ringde henne på vägen hem från Göteborg, Sahlgrenska. Jag var så uppfylld av mitt besök. Äntligen har pappa kommit oss närmare. Vilken skillnad att bara kunna åka iväg en eftermiddag sådär och sen t.o.m. ha krafter över när man kommer hem! Helt underbart!

När jag kom in genom dörren och sa ”Hej” svarade pappa på en gång ”Är det Johanna?” Innan han ens hade sett mig. Vilken känsla! Jag fick sedan vara med och pynta rummet lite. Hela hans rum i Linköping var ju fullt av fotografier och teckningar men här var det alldeles vitt på väggarna. Det blev genast mycket mer hemtrevligt. Jag läste även från en av hans favorit böcker, Tidebönsboken. Sen fick jag äran att hjälpa honom med maten. Det känns så bra att kunna göra något för min fina pappa.

Vi pratade om allt möjligt. Han var väldigt med hela tiden. Han berättade om att han tränat väldigt mycket det sista. ”De kör hårt med mig här”. Han berättade även om sin helikopterfärd och han tyckte den var ok men att han blev trött efteråt. Det är ju förståeligt! Vi kom även in på natten den 3:e mars. För första gången berättade han om hur han gick nedför trapporna och hur han lyckades ta sig ut ur huset med hjälp av mamma. Han stannade upp litet och sen sa han att ”Det är ju fantastiskt att alla klarade sig så pass bra som de gjorde!” ”Fast jag fick ju dock en del”.

Ja, älskade pappa det fick han sannerligen. Men jag är så stolt över honom. Hur han har klarat sig igenom detta. Mot alla odds! Och att nu se skillnaden bara från förra lördagen var helt fantastiskt. Både i hur huden blivit finare men även hur mycket vi kunde dela med varandra. Vi hade det verkligen riktigt mysigt. Bara pappa och jag.

Jag vill avsluta med att rikta ett speciellt tack till alla som är med i tankar, böner och fina gester. Det behövs verkligen!

Många varma hälsningar
Johanna

7 kommentarer:

  1. Margaretha Westergård13 juni 2009 kl. 00:20

    Om du visste Johanna hur glad jag blev av att läsa vad du skriver - blev så glad för din skull att jag ville gråta - är så glad att din pappa har kommit närmare er alla - och att din pappa har blivit så mycket bättre - att ni nu kan prata om allt möjligt och om det som hänt - det svåra. Tänk att du kunnat ha det mysigt med din pappa - sååå fantastiskt och så värdefullt för både honom och dig!!!!!!! Vill ge dig en riktigt, riktigt stor kram!

    Margaretha och alla vi här hos oss. Sov gott!

    SvaraRadera
  2. Tack Johanna för att du delade med dej
    av ditt fina besök hos pappa.
    Imorgon är det min tur...
    Älskar dej!
    Puss!
    Mamma

    SvaraRadera
  3. Underbart Johanna, att läsa om din mysiga eftermiddag med pappa Håkan. När vi var hos Håkan förra söndagen sa han att han längtade efter rabarberpaj, så nu ligger den i frysen och väntar.
    Massor av kramar moster Lotta

    SvaraRadera
  4. Hej Johanna o alla i familjen! Vilken härlig dag du fick ihop m pappan.. kan tänka mig att det blir lite tryggare också att veta att han finns så nära.Tryggare för Håkan att veta att ni finns närmare honom... Ni hela familjen finns i våra takar,böner o hjärtan varje dag o natt....

    Bless!

    SvaraRadera
  5. Hej Johanna!
    Det gläder också mitt hjärta att läsa om ditt goa möte med Håkan. Tack för det du och alla andra delar med sig här. Vi tackar Gud och ber!
    Kramar från Christel med familj

    SvaraRadera
  6. Hej på er!
    Har varit borta från cyberrymden ett tag, men det är underbart att läsa om alla fantastiska framsteg sen sist!
    Hälsa Håkan så mkt från oss och stor kram till er alla!
    Från Näbban m familj

    SvaraRadera
  7. Låter verkligen underbart!Tack för att du delar med dig av din fina dag med din pappa. kram och vänliga hälsn.maria o perra med fam.

    SvaraRadera