onsdag 20 maj 2009

Lovsång och tacksamhet, bär oss igenom allt!

Lillan och jag åkte upp till Håkan igår, Jakob hade varit där sedan i måndags. Vi skulle träffa en av Håkans läkare, som har följt honom hela tiden och var en av dom som tog emot Håkan när han kom med helikopter, tisdagen den 3 mars.

Det har ju gått så bra, det fanns ingen större tro, från början, att Håkan skulle klara att vara kvar i livet. Så än en gång: "Tack Herre, för att Håkan lever." Läkaren talade om Håkans hudkostym, att den läker över förväntan. Läkningsprossesen har gått så fort och bra, bättre än vad läkarna hade vågat hoppats på.

Förra veckan opererade dom det tunna skinnet under Håkans vänstra öga. När det är läkt och klart, gör läkarna samma operation under höger öga. Därefter skall Håkan vara färdig med operationer, för ett bra tag, då dom skall vänta in och se hur hudkostymen läker sig själv, så var med och be för fortsatt läkning av huden.

Mycket har självläkt, men huden är så tunn, så var med och be för att Håkans sår skall läkas med hast, ett beskydd över huden.

Det andra är att eftersom Håkan har varit sängliggande i flera månader, med respirator, behöver hans lungor fortfarande hjälp. När operationerna är klara, är det lättare för personalen att träna med Håkan i sittande ställning och det kommer ju också att påverka lungorna. Bed för lungorna!

Vi hade med inneskor till Håkan så träningen att dingla med benen kan börja.

När vi kom in i Håkans rum, hade dom badat och lagt om honom för första gången utan att söva ner honom och det hade gått bra, tog bara lite mer tid.

Händerna var inte omlindade, så jag tog Håkans hand, höll den länge. Vi har haft ett handspråk, och jag testade * ** * Jag älskar dej. * ** * Vilken känsla, att få bara hålla min mans hand och ge honom min kärleksförklaring, som vi alltid har gett varandra genom handtryckning.

Vi hade med David Ivarsons nya CD, där bl.a. Josefina sjunger i flera sånger. Lovsångsskivan är så rofylld, precis vad som behövs nu. Några av dom sångerna har jag levt i under dom senaste månaderna. Tänk att lovsång och tacksamhet kan bära oss igenom allt, det är så stort. Vilken mäktig Gud vi har...

Tack för allt stöd, vi har i er! Tack för att ni finns!!

Gud välsigne er, alla.
Kram
Gunilla

7 kommentarer:

  1. Margaretha Westergård21 maj 2009 kl. 10:58

    Befriande att läsa vad du skriver, Gunilla, denna vackra Kristihimmelsfärdstorsdag när solen värmer - och syrenerna håller på att slå ut!
    Tänk att Lewi Pethrus sång om "löftena" är lika aktuell idag som 1913, när han såg upp mot den mörka stjärnhimlen och skrev!

    Löften kunna ej svika,
    nej, de stå evigt kvar.
    Jesus med blodet beseglat
    allt vad han lovat har.

    - Himmel och jord må brinna,
    höjder och berg försvinna,
    men den som tror skall finna,
    löftena de stå kvar. -

    Gör såsom Abraham gjorde,
    blicka mot himlen opp!
    Medan du stjärnorna räknar,
    växer din tro, ditt hopp.

    Tro när det mörknar på färden,
    solen ej slocknat har.
    Blott några timmar och sedan
    strålar en himmel klar.

    Dagligen bär vi Håkan inför nådatronen, vi ber om läkedom, vila och ro för honom, krafter och ork för dig!

    Margaretha o Kristian

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att Håkans sår läks så bra Vi har en stor Gud som svarar på våra böner Förstår att det kändes härligt för dej att få hålla Håkans hand
    Jag fortsätter be för Håkan att såren ska läkas med hast Kram Anna-Greta

    SvaraRadera
  3. TACK Jesus för vad DU gör för Håkan ,Gunilla och alla barnen.
    Jag är med och ber för er här i Målilla!
    Kram Kim Dovnäs(Anna-Karin Wickelgren)

    SvaraRadera
  4. hej gniste
    jag täker på er gör mycket att ni ska bli friska
    många kramar från anemone

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Underbart att läsa vad Gud gör i Håkans liv!!
    Så skönt att ha Gud att gå till, hur det än ser ut mänskligt sett, vad läkarna än säger så har vi en högre väg att gå =)
    Många kramar till er, och hälsa Håkan..
    Ester, Mauno, Aron och Sophie..

    SvaraRadera
  7. ja vår Gud är underbar! vi fortsätter att be.. och speciellt för Håkans hud och lungor.Gud välsigne er alla!Kram från maria o perra med fam.

    SvaraRadera