måndag 15 juni 2009

Etthundrafemtedagen

Idag besökte Dave Tidy och jag Håkan. Mohammed var där och hade köpt t-shirt till honom. Han är omtänksam.

Håkan är glad över att vara på Sahlgrenska, han tycker personalen är bra på alla sätt. Idag hade han blivit badad och omlagt. Den allra största nyheten var att Håkan hade fått stå upp och ta några steg för första gången efter branden. Med hjälp av en "gå-stol" kan han försiktigt börja träna för att få tillbaka kraften i benen.

Håkan berättar att Ps 23 betyder så mycket för honom och han i sin bön ofta är på andra platser. Han säger också att Gud talar till honom om ledarskap på ett nytt sätt, som han vill vara med och arbeta med i framtiden. Han är inte uppgiven utan det finns en iver att få se Guds verk växa och han lyssnar intensivt på de olika rapporter vi ger från olika håll.
Han frågar hur det går med renoveringen av huset och hur Gunilla och familjen har det i lägenheten.

Vi hade en fin stund av bön tillsammans. Dave som gammal vän till Håkan kunde betjäna honom på djupet.

Efteråt är jag så uppmuntrad när jag tänker på hur vi bett utifrån orden i Apg 14:19-20 där man tror att Paulus är död men när lärjungarna samlas runt honom, precis som vi samlats runt Håkan i bön, och då reser sig Paulus upp och går in i sin uppgift. Idag fick Håkan resa sig upp på egna ben för första gången efter branden.

Vi har bett, för Håkan, både i Uddevalla, Bohuslän och till jordens yttersta gräns. Bloggen har besök av i genomsnitt 500 personer per dag från olika håll i världen. Vi fortsätter att be.

En dyrbar stund med en dyrbar vän.

Janne Sääf

6 kommentarer:

  1. Vad underbart att höra om vad Herren gör med Håkan och familjen! Den här sången poppar upp: "Jesus är stor, Jesus är stor. Han har besegrat det onda. Ja, det är kraft i hans ord. Jesus Kristus är stor!"

    Med varma hälsningar,
    Vaike Nilsson (Upplands Väsby)

    SvaraRadera
  2. Vill bara dela med mig av en sång till som poppade upp nu när jag bad för Håkan och familjen : "När densamme Ande som väckte Jesus opp bor i mig, bor i mig, när densamme Ande som väckte Jesus opp bor i mig, bor i mig. Då skall med hast min kropp få styrka, när Guds Ande bor i mig. Då skall med hast min kropp få styrka, när hans Ande bor i mig.

    Herrens frid vänner!
    //Vaike

    SvaraRadera
  3. Gud är verkligen stor och underbar!"Han är alltid god-hela tiden"..Ända sedan olyckan har vi bett för Håkan, från första dagen.Tron om att Håkan har det BÄSTA framför sig har under hela den här tiden funnits där som ett starkt löfte.Att Gud i sin Godhet förbereder "marken" där Håkan ska träda in i, genom alla de heligas böner,ja han förbereder inte bara "marken" utan även Håkan.Allt blev nedbrutet,för att byggas upp på nytt,det som verkade vara omöjligt för människor är möjligt för Gud.Gud har stora planer för Håkan och håller på att rusta honom.Vi tackar och prisar vår Fader för Håkan och välsignar honom och hela familjen i Jesu namn.Kram o vänliga hälsn.maria o perra med fam.

    SvaraRadera
  4. Margaretha Westergård16 juni 2009 kl. 13:36

    Det är givande, Janne, att efter ett uppehåll - få även din lägesrapport - och när du skriver att Håkan - för första gången efter branden - stått upp och tagit några egna steg - känner man ungefär samma förundran och spontana glädje - som när ett litet barn tar sina första stapplande steg ut på livets väg!

    Gud med er och oss alla i fortsättningen!
    Margaretha o Kristian

    SvaraRadera
  5. På Trunnagården fortsätter förbönen för Håkan och hela familjen!

    SvaraRadera
  6. Blir ruskigt nyfiken på Håkans ledarskapsvisioner!!! Och det låter som ett härligt gott gry i karln ;-)

    SvaraRadera