onsdag 29 april 2009

Ja nu var det min tur igen...

Det var med stor förväntan, vi åkte upp till Linköping igen. Igår ringde Margareta, som i familjen kallas Lillan. Hon har tagit ansvar efter sin bror, Per-Göran, att ringa varje dag och prata med personalen hur dagsläget är med Håkan. När hon ringde, hörde hon sin bror Håkan, i bakgrunden säga: "Hej Lillan". Kan du förstå hennes känsla? Nu grät vi av glädje. Hon ringde P-G och han ringde också upp och fick höra sin broders Håkans röst.

Tisdag, var en bra dag då Håkan vilade från bad och omläggning så vi åkte, Jakob och jag, för att få träffa Håkan lite mer vaken denna gång. Eftersom det är klart vem som skall renovera vårat hus så ville jag att Håkan skall få vara delaktig det hela från början.

Våren är den årstid som är den vackraste, att åka runt i Sverige. Min mamma och jag brukade, när hon levde, ta en ordentlig sväng med bilen, vid den här tiden, varje år. Nu blir det att följa den vårliga utvecklingen på ett naturligt sätt genom de återkommande resorna mellan Uddevalla - Linköping. Vitsipporna är en av de vackraste vårblommor vi har, och mina tankar går genast till Håkan.

När Håkan var 19 år så fick han möta Gud väldigt starkt. Då såg han vitsipporna för första gången. Håkan brukar säga, att det var den våren som Gud skapade vitsipporna för första gången. Men visst är det väl så att ju mer av Herren jag har i mitt liv, ju mer ser jag det vackra runt omkring mig. Jag blir ett med Gud, Skaparen, ett med det skapade och kan glädjas över att vara ett med det skapade, genom att skapelsens Gud, är min Gud och jag är hans barn. Det är så stort!!

Nu står vi där, mitt i Håkans sjukträning, jag säger "Hej Håkan" och Håkan svarar: "Den här rösten känner jag igen". När dom lagt honom tillbaka i sängen, får Håkan en paus innan dom sätter in talventilen igen. Vi pratade om planlösningen på 2:dra vån, det var så härligt att Håkan blev delaktig huset, innan dom sätter igång och river väggar och tak.

Håkan uppskattade att delar av församlingsledningen, kom till honom i måndags och smorde honom med olja. "Fantastiskt" sa han två gånger.

En sådan häftig känsla, jag kan inte med ord beskriva hur det känns att bara stå där, jag kan inte se mig mätt på Håkan. Han lever, och blir bättre och bättre dag för dag, en sådan förändring, bara på en vecka. Hela jag är bara fylld med tacksamhet. Vissa delar av Håkans yttre kanske inte blir som förr, men hans karaktär och ande är densamme. Efter detta vi går igenom nu, fördjupas vi säkert ännu mer.

Vi sjöng, pratade, sjöng, läste olika ord från bibeln, bad tillsammans och Håkan var med hela tiden. Jag är så stolt över min man som är så lugn, trygg och har sådant mod i den här situationen. Tack gode Gud! Slutorden som Håkan skickade med oss var: "Jag älskar er, allihopa!"

Vi fortsätter att be för Håkan och tack för att du också är med i bön.

Gud välsigne dej!
Kramar
Gunilla

15 kommentarer:

  1. Vi har följt er under den här svåra tiden och vi gläds med er över Guds stora under, Hans NÅD och Hans omsorg.
    Yvonne & Lars-Olof Bäckelid

    SvaraRadera
  2. Kan inte sägas för många gånger -Tack gode Gud för din kärlek och omsorg.

    Jag finner inga ord....än tack Gud.

    Tack!

    Älskar er massor
    Neeta

    SvaraRadera
  3. Margaretha Westergård30 april 2009 kl. 11:42

    Så är det - karaktären och anden - själva livet - är det primära - och Honom som gett oss livet tackar vi - och vi gläds över glädjetårar - och att du, Gunilla, kan känna dig tryggare när vi går in i en ny månad - med böner och förväntan om fortsatta små under med Håkan!

    Vi ber också att Jesus-manifestationen i Stockholm på lördag får genomslag i media på ett kraftfullt sätt - så att alla kan få se och höra vem som är Segerfurste i vårt land och över hela vår sargade värld!

    Margaretha o Kristian

    SvaraRadera
  4. Det är så välsignat och så gripande att följa denna blogg.Både inlägg och kommentarer.Den visar de andliga principerna i praktiken.Ett vittnesbörd om Herrens trofasthet
    Hjärtat fylls av tacksamhet till Herren för Håkan och Gunilla, ja för hela familjen Gniste. Det verk Herren gjort genom er tjänst och det han gör nu i er Är övertygad om att en underbar, välsignad tid ligger framför. Skördetider Glädjetider
    Fridshälsningar
    Margareta Svensson

    SvaraRadera
  5. Hej Gunilla !
    Du har en god man o vi har en god pastor.
    och vår Gud är verkligen God ! 2.kor.1:20-24
    Jes. 54:10 Ja, om än bergen vika bort
    och höjderna vackla, så skall min nåd
    icke vika ifrån dig och mitt fridsförbund
    icke vackla, säger HERREN; din förbarmare.
    Tim Anni Sam de små o mamma o pappa

    SvaraRadera
  6. Hej Gunilla. Det är så underbart att läsa om alla framsteg som Håkan gör. Tack för allt du delar med dig till oss. Jag kommer ihåg när jag första gången hörde Håkan berätta det där om vitsipporna. Det var många år sedan. Jag ser fram mot den dagen vi får höra honom predika igen. Gud välsigne er, hela familjen. Många kramar från Ulrica.

    SvaraRadera
  7. Hej Gunilla! Det är så gripande att läsa om det du delar med oss här på bloggen! Jag blir väldigt berörd av att läsa allt som Gud gör! Det är så mäktigt och underbart. Vi ber för er!

    Bibelord till er...

    "Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand." (Ps 139:5)

    "Herren är min herde, mig skall intet fattas. Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig. Din käpp och stav, de tröstar mig." (Ps 23:1-4)

    Guds välsignelse över er!!

    Många kramar från Ulrika med familj i Mellerud

    SvaraRadera
  8. Jag gläder mig med er över alla framsteg och Guds godhet och omsorg! Jag kommer också ihåg "predikan om vitsipporna". Har en känsla av att tacksamheten över att se och njuta av vitsipporna kommer att bli ännu starkare för Håkan i framtiden!

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Jag glader mig med er. Jag vaknar tidigt varje morron och har da en stark kansla att jag ska be for Hakan och hela er familj.

    SvaraRadera
  11. Hej kära Gunilla !
    Ville bara säga till dig att det är så starkt att
    följa vad du skriver på bloggen. Fantastiskt med
    Håkans framsteg, men jag berörs så av den styrka
    och tro som du andas Och jag vet att det vore
    inte möjligt om du inte hade sått i goda tider.
    Det jag personligen känner av dig, men också
    vittnesbördet från alla som kommit i beröring
    med dig. Du har "bott" i Ordet och nu bär det dig och hela din familj. Vi fortsätter att
    dagligen bedja tillsammans med er att Herren
    ska föra er igenom dag efter dag
    Stor kram till dig Gunilla från Ingrid Pethrus

    SvaraRadera
  12. HALLELUJA är väl inte fel i det här läget. Så underbart att läsa detta efter några fantastiska dagar i Horred. Vi saknade Håkan och ser fram emot att ha honom med snart igen.
    Guds omsorg är stor och vi gläds verkligen med er över Håkans tillfrisknande.
    Gud är undrens Gud.
    Sven & Gittan

    SvaraRadera
  13. Vi blir så uppmuntrad varje gång vi läser bloggen! All ära till Gud!

    Hanna & Jocke

    SvaraRadera
  14. Hej Gunilla och hela familjen Gniste!
    Jag följer bloggen dagligen och blir så glad när jag hör hur Håkan blir bättre och bättre.
    Jag tillhör Templets musikkår (har mina rötter i Eskilstuna och minns Håkan och hans syskon och föräldrar sen dess) och vi spelade på kårens basar som var i fredags. När jag nämnde att alla era böcker mm brann upp så fick jag löfte att plocka på mig av vad som var kvar av arméböcker och skivor till er. Det blev ca 30 Lp skivor, några EP och några CD och framför allt ungefär sex papperskassar med böcker. fyra av dom är svenska arméböcker, två är arméböcker på engelska och en är övrig kristen litteratur som jag tror kan intressera er. Nu står alltihop i musikantrummet på Templet och väntar på att någon kan köra ner det till er. Jag finns på ingrid.elming@spray.se så hör av er dit om någon har vägarna förbi Stockholm framöver. Dom står inte ivägen så det är ingen brådska.

    Många kramar till hela familjen från Ingrid Elming (född Larsson)

    SvaraRadera
  15. Underbart att läsa! vi följer bloggen varje dag och tackar och ber för alla framsteg.kram från maria o perra med fam.

    SvaraRadera